Bageriet, Kumla 019-57 01 11
Caféet, Kumla 019-58 22 20
Stortorget, Örebro 019-18 66 33
Tutingen, Askersund 0583-141 39
Jag vill veta mer om...

Bilder från 1Bageriet

Bageriet

På bageriet i Kumla finns vår produktion och butik. Där jobbar allt från skickliga konditorer, bagare, kallskänkor,  leveranspersonal och butikspersonal. Bageriet var tidigare en skofabrik som blev en utmärkt lokal att fortsätta Sveas bageri och konditori AB:s expansionsplaner.

På konditoriavdelningen jobbar välutbildade konditorer som tillverkar allt från tårtor, bakelser, mjukakakor, unika bröllopstårtor, praliner, handmodellerade marsipanfigurer och mycket mera. Alla råvaror som används har noga valts ut för att hålla en god kvalité. Våra konditorer producerar cirka 10 000 st tårtor varje år.

I bageriet arbetar en grupp erfarna bagare som lärt sig yrket från grunden. Våra hantverksbagare väger upp ingredienser till varje deg med hjälp av en gammaldags våg, som man gjort sedan bageriet startade år 1940. Sedan formar man varje bröd med sina händer, vilket gör varje bröd unikt.  Viss maskinell utrustning finns i bageriet som gör det möjligt att producera större volymer då efterfrågan av vårt bröd är stort. Varje vecka produceras det tusentals limpor och bräck som säljs i våra egna butiker samt i dagligvaruhandeln i Örebro län. Allt spannmål vi använder skördas i Mälardalen.  

I kallskänken arbetar våra skickliga kallskänkor. Där producerar man allt från smörgåstårtor, landgångar, sallader, matpajer, räksmörgåsar och mycket mera.  Det produceras cirka 12 000 st smörgåstårtor varje år i kallskänken. 

När allting är färdigproducerat tar vår leveransavdelning över. Dem tar omsorgsfullt hand om våra produkter. Man kvalitetssäkrar produkterna så att de håller rätt kvalité, sorterar, packar och prismärker produkterna som sedan packas ner i backar. Sedan transporteras detta ut med våra egna lastbilar till våra återförsäljare i dagligvaruhandeln, företagskunder och våra egna konditorier.

I Bageriets butik kan du handla hela vårt gedigna sortiment. Genom att produktionen finns i samma hus kan vi även fylla på i diskarna under hela dagen så att du får dina produkter riktigt färska och goda.

I februari 2014 genomfördes en större renovering och utbyggnad av butiken.

Frukostbuffén är framdukad torsdag och fredagar mellan klockan 07.00-10.00

Välkommen!

Öppettider:
Mån-Fre 06.00-17.00
Lördagar Stän-
Söndagar Stängt

Tel.
Fax.
info@sveasbageri.se



Visa större karta