Bageriet, Kumla 019-57 01 11
Caféet, Kumla 019-58 22 20
Stortorget, Örebro 019-18 66 33
Tutingen, Askersund 0583-141 39

Allergier

Sveas Bageri & Konditori är ett konventionellt bageri där vi bakar med äkta råvaror som mjöl smör, ägg, mjölk, socker, nöt och mandel. Du bör vara medveten om att det kan finnas spår av dessa ingredienser i alla produkter. Trotts detta kan vi baka produkter fria från dessa ingredienser som ibland framkallar allergireaktioner.

Glutenfri
Helt glutenfria produkter bakas av företaget Helens glutenfria. Av dessa produkter gör vi smörgåsar eller vidaresäljer vetebröd och kondisbitar. Vissa av kondisbitarna är bakade i vårt eget konditori men då omnämns de som "naturligt fria från gluten". Detta kan även gälla visst sortiment av tårtor och bakelser.

Ägg, nöt och mandelfria
Vissa produkter bakas som ägg, nöt och mandelfria. Det framgår alltid om produkten har ett sådant innehåll. Vissa produkter som exempelvis "Pariservåffla" finns både som äggfri och bakad med ägg. Var alltså noggrann när du beställer och hämtar dina varor fria från något av det som kan ge allergiska reaktioner.

Sockerfri
Diabetes av något slag kräver produkter mer eller mindre fria från socker. Vi bakar en rad produkter fria från socker. Dessutom har vi matbröd där vi har sirap endast som hjälpmedel för jäsprocessen. Dessa matbröd räknas också som sockerfria.

Laktos
Vi bakar produkter utan laktos och du kan i vissa fall även få bakverk med en laktosfri grädde. Detta är inte detsamma som att alla dessa produkter är mjölkproteinfria. När du beställer på webben och önskar någon av dessa specialprodukter ber vi dig att ringa in din beställning.

När du beställer på webben och önskar någon av dessa specialprodukter ber vi dig att ringa in din beställning.